SOLCELLER

Egelev Smedie går nye veje

Det gamle familiefirma Egelev Smedie ApS udvikler sig hele tiden. I dag er det Henning og Anders, der er 3. og 4. generation i det gamle firma, som er sprunget med på ”den grønne bølge”. Grøn energi er fremtidens energikilde og flere og flere investerer og tænker i miljørigtige løsninger.

​I øjeblikket er det solceller der er in. Nu må man ikke forveksle solceller med solvarmeanlæg pointerer Anders. Sidstnævnte producerer varmt vand medens solceller producerer elektricitet. Solceller er en forureningsfri energikilde, som bruger solens lys til at fremstille elektricitet.

Et solcelleanlæg er sammensat af en række solcellemoduler, som er koblet sammen. Der er i princippet ingen begrænsninger for anlæggets størrelse, men lovgivningen i Danmark gør, at man i privatboliger ikke må opsætte anlæg større end 6,0 kW.

I Danmark kan et solcelleanlæg med en optimal placering levere 900-6000 kWh, afhængig af størrelse.

Det er ikke uinteressant at overveje solceller som energikilde. Lige nu er det en økonomisk fordel, at investere i solcelleanlæg. Skattereglerne betyder, at du i dag kan afskrive hele investeringen.

Der er mange fordele ved solceller:

 • Solceller er støjfri, forurener ikke og har ingen bevægelige dele.
 • 10 m2 solceller sparer ca. 1/2 ton CO2 om året.
 • Solceller producerer strøm i dagtimerne, hvor behovet er størst.
 • Solceller har en lang levetid. Typisk er der en garanti på 25 år, og da teknologien er uden bevægelige dele, er den robust og driftssikker med lave vedligeholdelsesomkostninger.
 • Solceller kan integreres i bygningens arkitektur.
 • Solceller kan erstatte en del af facade- eller tagbelægningen og dermed spare udgifter til disse bygningsdele.
 • Solceller er god forretning. På grund af gode skatte- og tilskudsregler kan langt de fleste tjene penge på solcelleanlæg.

Folketinget har vedtaget den såkaldte "nettoafregningsordning", der betyder, at man ikke skal betale afgift for solcelleanlæg, som dækker forbruget af strøm i boligen.

Ordningen gør det muligt at "indsætte" eventuel overskydende el fra solcellerne på det offentlige el-net - dvs. hvis de producerer mere el, end du bruger. Denne el kan så "hæves" igen, når solen ikke skinner, og du har brug for elektriciteten. Husstandens elmåler løber ganske enkelt baglæns eller fremad, afhængigt af solcelleproduktionen og husstandens aktuelle strømforbrug.

I og med at du kan trække op til 15.000 kroner fra i den skattepligtige indkomst pr person over 18 i husstanden, samt afskrivningsmulighederne og tilskuddet er det absolut en god ide, fortsætter Anders Rosendahl.​

Kom i kontakt med os i dag

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Vi giver også gerne et uforpligtende tilbud. Udfyld blot vores formular.


Vi glæder os til at hjælpe dig.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Inden du opsætter solceller

​Solceller er følsomme over for skygger, da ydelsen nedsættes væsentligt. Derfor er det vigtigt, at der ikke er træer, antenner, skorstene, kviste m.m., der kan kaste skygge over solcellerne i løbet af dagen.

Anskaffelsesprisen for solceller er forholdsvis høj, men er dog relativt hurtigt tjent ind.

Det kan være svært at montere solceller på ældre villaer, da de ofte har mange detaljer og fremspring, som kan give uønsket skygge. Ofte er der også kun mindre samlede tagarealer, hvorpå solcellerne kan placeres. I stedet kan solcellerne monteres på carporte, drivhuse og andre små bygninger eller som fritstående anlæg, f.eks. i form af en pergola.

På vores breddegrader placeres solceller bedst mod syd med en hældning på 30-45 grader, men også øst- og vestvendte solceller yder acceptabelt. En familie på fire personer i et hus på ca. 120 m2 skal have ca. 30-40 m2 solcelleareal, hvis husstandens el behov skal dækkes. Det afhænger dog af typen af solceller og naturligvis af husstandens sammensætning og vaner.

Før du vælger den endelige placering af et solcelleanlæg, bør du tjekke følgende:

 • Hvad siger lokalplanen? Det gælder specielt i sommerhusområder.
 • Er huset fredet?
 • Er der regler for, hvordan husets facade skal se ud?
 • Hvad siger bygningsreglementet med hensyn til højdegrænseplan (bygningshøjde mod skel og nabo)?
 • Er der skyggende træer, bygningsdele, flagstænger el.lign.?
 • Kan solcellerne komme til at genere naboerne med reflekser? Solcellemoduler reflekterer ikke mere end et ovenlysvindue, men der kan alligevel være modstand fra naboen.
 • Hvor er den optimale placering i forhold til verdenshjørnerne og solcellernes hældning?
 • Hvilken placering harmonerer bedst med bygningen?

I Danmark kræves der en autorisation for at installere solcelleanlæg. Den har Egelev Smedie ApS naturligvis, så arbejdet er lagt i de bedste hænder, forsikrer Anders Rosendahl, som også gerne står til rådighed med yderligere oplysninger, hvis du skulle være interesseret. For bedre at kunne vise kunderne, hvad solcelle-energi er, har Egelev Smedie monteret solceller på firmaets ejendom i Egelev.

Husk solceller er både grøn, gratis og til rådighed hele året. Nu er solceller imidlertid ikke det eneste Egelev Smedie kan tilbyde. Firmaet har netop nu lavet en helt ny udstilling med forskellige varmeformer, blandt andet pillefyr, solvarme, jordvarme og varmepumper. Anders og Henning står gerne til din rådighed, hvis du skulle få lyst til at se, hvad der rører sig indenfor grøn energi.

Kontakt derfor Egelev Smedie, hvis du står og er i tvivl om, hvad du skal gøre for at spare nogle energikroner.​

Kontakt

Egelev Smedie ApS​

CVR: 33049404

Egelev Gade 22, 4840 Nørre Alslev

Telefon: 54 43 40 52

E-mail: ar@egelevsmedie.dk 

white-facebook-fill2

Brug for en specialist til VVS-, el- eller kloakarbejde?

Bestil service nu!

54 43 40 52